TATRA Trucks bij Loven

Hét eerste aanspreekpunt voor betrouwbare transportoplossingen

Sinds 2012 is Loven de eerste Tatra-dealer in Nederland die de nieuwe Tatra Phoenix op de Nederlandse markt aanbiedt.

De trucks van TATRA passen perfect bij de producten van Loven, omdat de Tsjechen de motoren en cabines van DAF hebben overgenomen en de transmissies van ZF. De overige componenten, zoals aandrijflijnen, buizenchassis, tussenbakken en assen, worden in eigen huis geproduceerd. Dankzij het gebruik van deze moderne cabines, motoren en transmissies zijn de Tatra’s in alle opzichten up-to-date.

Met de levering van de Tatra Phoenix introduceert Loven de fabrikant Tatra in Zuidoost-Nederland en West-Duitsland.

Over Tatra

TATRA Trucks produceert al sinds 1897 voertuigen en is de oudste autofabriek in Centraal-Europa. Het unieke chassisconcept is voortdurend verbeterd en is tot op de dag van vandaag ongeëvenaard, ondanks talloze pogingen om het te kopiëren.

In 2011 presenteerde TATRA de nieuwe TATRA PHOENIX productlijn. Uniek dankzij de combinatie van het sterke TATRA chassis met betrouwbare en moderne DAF en PACCAR componenten. Wie kiest voor de TATRA Phoenix Euro 6, rijdt in een zeer sterke, flexibele terreintruck die ook in het terrein indruk maakt. Met betrouwbare DAF- en PACCAR-componenten.

Wilt u meer weten over TATRA Trucks en Loven als TATRA dealer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als TATRA dealer kunnen wij u alles vertellen over de TATRA Phoenix Euro 6.

Tatra Phoenix 10x10 zandkipper

Tatra chassisvergelijking

Tatra asovereenkomst

TATRA Phoenix: offroadprestaties op het hoogste niveau

Ontdek de veelzijdigheid van de Tatra Phoenix

De heavy-duty TATRA Phoenix Euro 6 is een absolute versterking van het Tsjechische truckmerk TATRA Trucks. Dankzij de samenwerking met DAF Trucks N. V. (onderdeel van het Amerikaanse bedrijf PACCAR) voldoet de TATRA Phoenix aan de strenge Euro 6 emissie-eisen. Als TATRA dealer en truck specialist zien wij de TATRA Phoenix Euro 6 als een uitzonderlijk sterke, flexibele off-road truck. De TATRA Phoenix staat bekend om zijn:

  • Einzigartiges TATRA-Chassis
  • Modernes DAF-Führerhaus
  • PACCAR Motor
  • ZF- und Allison-Getriebe

TATRA Phoenix Euro 6

De TATRA PHOENIX Euro 6 is gebaseerd op het beproefde Tatra-chassis met krachtige, efficiënte en toch milieuvriendelijke PACCAR-motoren die voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

Het unieke chassisontwerp vereist geen extra subframe voor de montage van een kipperbak. De onafhankelijk geveerde assen met luchtvering zorgen voor een hogere terreinsnelheid en verbeteren zo de algehele transportefficiëntie. Het luchtsysteem op het chassis wordt aangestuurd door een elektronisch beheersysteem dat het luchtverbruik en de werking van de compressor optimaliseert, waardoor het brandstofverbruik daalt. Gestuurde assen (voor en achter) kunnen belast worden met maximaal 10 ton, niet-gestuurde assen met maximaal 16 ton.

Als je kiest voor de TATRA Phoenix Euro 6, heb je de keuze uit de volgende versies:

  • Tatra 4×4
  • Tatra 6×6
  • Tatra 8×6
  • Tatra 8×8
  • Tatra 8×8 – bouwmachine of landbouwtrekker met een totaalgewicht van 50 ton.
  • Tatra 10×10

TATRA Phoenix Euro 6 chauffeurscabine

De chauffeurscabine van de TATRA Phoenix Euro 6 is gebaseerd op de DAF CF-chauffeurscabine. De cabine is volledig opnieuw ontworpen ten opzichte van de TATRA Phoenix Euro 5. Ook de bumper en koplampen hebben een nieuw design gekregen. Daarnaast is het onderste deel van de bumper gemaakt van staal en bestaat uit drie delen om de kosten van vervanging of reparatie te minimaliseren. De hellingshoek is 31 graden, ideaal voor het off-road marktsegment. De nieuwe cabine van de TATRA PHOENIX Euro 6 biedt meer ruimte, comfort en veiligheid. De cabine biedt uitstekend comfort dankzij de comfortabele stoelen en de plaatsing van de bedieningselementen. Je kunt kiezen uit twee soorten cabines: de gewone CF-cabine of een verlengde cabine met slaapgelegenheid.

Versnellingsbak TATRA Phoenix

Met de TATRA PHOENIX Euro 6 voertuigen heb je een ruimere keuze aan versnellingsbakken. De transmissies van de gerenommeerde merken ZF en Allison werken goed samen met de krachtige en zuinige PACCAR-motoren. Verkrijgbaar met handgeschakelde ZF-transmissies – met 16 versnellingen voor de TATRA PHOENIX. Voor optimaal comfort en maximale controle is de TATRA PHOENIX 6 ook leverbaar met een 16-traps AS-tronic automatische transmissie. De AS-tronic koppeling draagt effectief bij aan een lager brandstofverbruik en minder koppelingsslijtage.

Heeft u vragen voor onze adviseurs?

Heeft u nog vragen? Ons team van ervaren adviseurs zijn er om u verder te helpen. Laat uw contactgegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Uw deskundigen op het gebied van Tatra trucks

Loven Heerlen

Eliane Loven
Martin Gulicher
Martin Gulicher

Loven Heerlen

Dirk-Jan Meulenkamp
Headshot van Dirk-Jan Meulenkamp
René Geurts
Rene Geurts