Loven is jouw partner in duurzaam wegtransport. Wij bieden een compleet gamma aan elektrische trucks van DAF en GINAF inclusief de benodigde oplaadsystemen. Onze adviseurs staan bovendien voor je klaar met advies over het verduurzamen van je wagenpark.

De ontwikkeling van elektrische vrachtwagens, ook wel e-trucks genoemd, heeft de afgelopen jaren een enorme versnelling doorgemaakt. Inmiddels bieden elektrische trucks een volwaardig alternatief voor verschillende toepassingen zoals “zero emission” afvalinzameling en de distributie in stadscentra met strenge emissierichtlijnen. Bij Loven volgen we deze ontwikkelingen nauwgezet en investeren we doorlopend in kennis en middelen zodat we onze klanten kunnen voorzien van de beste service en advies. Nu en in de toekomst!

DAF Electric

DAF is koploper op het gebied van elektrisch aangedreven vrachtwagens. Zo was DAF de eerste Europese truckfabrikant die een volledig elektrische trekker op de markt bracht: De CF Electric voor supermarktdistributie en regionaal transport. Inmiddels biedt DAF een complete reeks aan batterij-elektrische voertuigen aan op basis van de XF, XD en LF.

Nieuwste generatie batterijen

DAF past in alle elektrische trucks LFP-batterijen (Lithium Ferro Phosphate) toe. Deze batterijen zijn duurzamer omdat ze geen kobalt of magnesium bevatten. Bovendien zijn ze beter stapelbaar waardoor ze minder ruime in beslag nemen. Ook garandeert de chemische samenstelling van de batterij maximale thermische veiligheid. DAF geeft maar liefst 6 jaar garantie op deze batterijen.

DAF XD Electric

De DAF XD en XF Electric zijn leverbaar in de volgende configuraties:

DAF XF Electric

Klaar voor de toekomst

De volledig elektrisch aangedreven uitvoering van de bekroonde Next Generation DAF XF combineert ongeëvenaarde veiligheid met toekomstgericht chauffeurscomfort. Met een bereik tot 500 km is deze truck perfect voor regionaal of nationaal transport.

Snelladen is standaard

De DAF XF Electric kan snel worden opgeladen met een vermogen tot 325 kW. Een accupack met 3 banken laadt in ongeveer 45 minuten van 0 tot 80%. Zelfs de grootste accuvariant met 5 banken kan in minder dan 2 uur volledig worden opgeladen.

Optioneel is er een boordlader met de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) op te laden tot 22 kW. Dit biedt de hoogste flexibiliteit om het voertuig te gebruiken, zelfs in afgelegen gebieden.

Meer weten over de Elektrische DAF XF?

Next Generation DAF XD Electric

Emissieloze distributie in stad en regio

De DAF XD Electric is de ideale truck voor regionale- en stadsdistributie. De truck biedt optimaal zicht rondom in zijn klasse met panoramische ramen, het ultralage Vision Dashboard en een laag gemonteerde cabine. De meest veelzijdige truck voor elke toepassing.

Ultramoderne elektrische aandrijving

De geavanceerde DAF XD Electric wordt aangedreven door de efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D1 en PACCAR EX-D2 elektromotoren met permanente magneten met een vermogen van 170 kW/230 pk tot 350 kW/480 pk. Om de XD Electric perfect af te stemmen op uw behoeften en toepassing is er een compleet assortiment accupacks met 2 tot 5 banken beschikbaar.

Meer weten over de Elektrische DAF XD?

De DAF XD en XF Electric zijn leverbaar in de volgende configuraties:

Chassis: 12, 16 of 19 ton
Wielbasis: vanaf 420 centimeter
Vermogen: 120 of 190 kW (nominaal)
Koppel: 950 en 1.850 Nm (nominaal), 2.600 en 3.500 Nm (piek)
Batterij capaciteit: 141 tot 282 kWh
Rijbereik: volledig opgeladen tot 350 km / 217 mijl

Fast charge bij 150 kW
20% tot 80% 40 tot 70 min (afhankelijk van de specificatie)

DAF XB Electric

Voor distributie en specifieke transporttoepassingen

Verduurzaam uw stadsdistributie met de nieuwe DAF XB Electric. DAF’s nieuwste emissievrije model breidt het elektrische aanbod uit, waardoor u de CO2-voetafdruk van uw vloot drastisch kunt verminderen. De XB Electric combineert de beste eigenschappen van de XB dieseluitvoering met de voordelen van een elektrische aandrijflijn, zoals hoge chauffeurscomfort, uitmuntende rijeigenschappen, efficiëntie en toonaangevende veiligheidsvoorzieningen.

Speciaal ontworpen voor distributie binnen de stad en regionaal transport, is de DAF XB Electric verkrijgbaar in uitvoeringen van 12 tot 19 ton, met wielbases vanaf 4,2 meter en configuraties die aansluiten bij diverse transporttaken. De 12-tons versie biedt met zijn 17,5” wielen en enkele opstap een uitstekende toegankelijkheid in de stadsomgeving.

Met een actieradius tot 350 kilometer, afhankelijk van de accupakketconfiguratie, is de XB Electric meer dan in staat om de dagelijkse stedelijke routes emissievrij te overbruggen. De e-motor biedt, afhankelijk van de uitvoering, een krachtige 120 tot 190 kW nominaal vermogen, met een indrukwekkend koppel voor vlotte acceleratie en krachtige prestaties.

Het ‘Combined Charging System’ van de XB Electric stelt u in staat om snel en efficiënt op te laden, met een snellaadtijd van 40 tot 70 minuten van 20% tot 80%, zodat uw voertuigen minimale downtime kennen en optimaal kunnen worden ingezet.

Meer weten over de Elektrische DAF XB?

GINAF Durable E-trucks

Bewezen ervaring

GINAF is een bekend merk op de Nederlandse truckmarkt. In zijn 70-jarige geschiedenis introduceerde GINAF veel baanbrekende technologieën. De laatste innovaties op het gebied volledig elektrische rijden maken GINAF een koploper op het gebied van E-trucks.

GINAF begon meer dan 10 jaar geleden met de bouw van waterstof- en volledig elektrische vrachtwagens. Al deze vrachtwagens zijn nog onderweg, en de lessen die uit deze programma’s zijn getrokken maken GINAF een zeer ervaren duurzame vrachtwagenbouwer.

Klaar voor emissieloze distributie

GINAF ontwikkelt, produceert en levert volledig elektrische trucks onder de naam GINAF Durable DuraTruck. Deze voertuigen vervullen de transportbehoefte voor het binnenstedelijk en regionaal vervoer. Van 7T tot 24T GVW en met een actieradius van 105 tot 300 kilometer. De gemiddelde laadtijd bedraagt 2 tot 9 uur voor een volle accu.

Van bakwagen tot veegmachine en bestelbus. Een elektrisch aangedreven GINAF is emissieloos, stil en veilig. De chauffeur rijdt voortaan ontspannen, volledig automatisch en in een stille werkomgeving.

Ginaf-E-truck

GINAF Durable DuraTrucks zijn standaard leverbaar in de volgende configuraties.

Ginaf Specificaties E-trucks

Subsidie op Elektrische trucks in 2024

Om de transitie naar emissievrije distributie te stimuleren is er in 2024 € 45 miljoen aan subsidies beschikbaar.

 

Welke regelingen zijn er?

De AanZET regeling kan in principe worden aangevraagd op alle elektrische voertuigen. Aanvragen kunnen vanaf 26 maart worden ingediend. Voor de bouwsector is er daarnaast nog de SSEB regeling.

Wees er op tijd bij. Afgelopen jaren was de AanZET regeling na 1 dag overtekend. Het loont zich dus om op tijd informatie in te winnen en de aanvraag te doen.

Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET) aanvragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (klik hier)

Wij adviseren je graag!

Heb je vragen over subsidieregelingen voor elektrische trucks? Neem dan contact op met onze Zero-Emissie specialist Dirk-Jan Meulenkamp op 0492-540112 / 06-10303985

Andere merken

Loven maakt het mogelijk om bestaande nieuwe of gebruikte vrachtwagens te laten ombouwen tot een elektrisch voertuig. Zo kan bijvoorbeeld een Mercedes Atego worden omgebouwd tot volledig elektrisch aangedreven truck..

We werken hiervoor samen met onze partner GINAF.

Maatwerk oplossingen

Bij Loven staan de wensen van de klant altijd centraal. Onze adviseurs denken graag mee over mobiliteits-oplossingen die het beste aansluiten op jouw specifieke behoeften.

In onze werkplaats kan een elektrische truck daarom worden uitgerust met alle denkbare opties en accessoires.
Daarnaast is het mogelijk om, in samenwerking met onze partners, een voertuig op maat te ontwikkelen en bouwen.

Laadstations voor elektrische trucks

Loven biedt een assortiment vaste en mobiele laadstations aan met vermogensniveaus van 20 kW tot 360 kW. Deze opladers zijn ontworpen om onder alle omstandigheden probleemloos elektrische trucks en andere bedrijfsvoertuigen op te laden.

Vaste laadstations

De PACCAR-laders van 120 kW en 180 kW zijn ontworpen voor snelladen en zijn ideaal voor wagenparken waarbij elektrische voertuigen op meerdere routes of in meerdere diensten worden ingezet. De 180kW-lader levert het vermogen om de meeste typen trucks in minder dan drie uur op te laden.

De krachtigste uitvoering is de PACCAR-lader van 350 kW, een ultrasnelle oplossing die voertuigen kan opladen in minder dan twee uur. Het is ook mogelijk om twee voertuigen tegelijkertijd op te laden.

Mobiele laadstations

De mobiele laders van PACCAR zijn leverbaar met een vermogen van 24 kW tot 40 kW voor maximale flexibiliteit. Deze Mobiele laders zijn ideaal voor hulp bij pech of in werkplaatsen waar maximale flexibiliteit nodig is voor de laadinfrastructuur.

Meer weten over laadoplossingen?

Laderkeuze

Het vinden van de perfecte oplader die past bij wat je nodig hebt, kan behoorlijk ingewikkeld en tijdsintensief zijn. Ben je op zoek naar een krachtige snellader, of is een langzamere, mobiele oplaadoplossing meer iets voor jou? Hier krijg je snel een duidelijk overzicht van de opladers die goed bij jouw bedrijf passen. Voor meer informatie en persoonlijk advies kun je altijd contact opnemen met onze Zero-Emissie specialist.

*CM = ChargeMax
*PC = PowerChoice

Jouw partner in duurzaam wegtransport

Overweeg je het om jouw wagenpark te verduurzamen? Loven is jouw partner in duurzaam wegtransport. Onze adviseurs staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van een oplossing die het beste aansluit bij jouw transportbehoefte.

Heeft u vragen voor onze adviseurs?

Heeft u nog vragen? Ons team van ervaren adviseurs zijn er om u verder te helpen. Laat uw contactgegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Deskundigen op het gebied van elektrische trucks

Dirk-Jan Meulenkamp
Headshot van Dirk-Jan Meulenkamp